Pentru informaţii detaliate despre celelalte programe cofinanţate de Uniunea Europeană va invităm să vizitaţi www.fonduri-ue.ro.

Conţinutul acestui material nu reprezintă in mod obligatoriu poziţia oficială a Uniunii Europene sau a Guvernului României

Cimitirul ostaşilor germani - Soveja

       Cimitirul ostasilor germani (1916-1919) monument istoric cod LMI VN-IV-s-B-06620 se afla situat in satul Dragosloveni, la intrare in statiunea Soveja. Cimitirul a fost amenajat de armata germana in anul 1918 pentru ostasii care au cazut in luptele de la Soveja.

       Este imprejmuit cu ziduri de piatra iar in interior se patrunde printr-o poarta metalica; mormintele sunt perfect aliniate pe patru randuri, cu o alee centrala prin care se ajunge la frontonul ctitoriei cu o inscriptie in limba germana. In basorelief este sculptat un vas cu trandafiri incadrat de literele grecesti alfa si omega iar deasupra inscriptia "Acelor eroi cazuti pentru patria lor".

 

       Descrierea traselului care poate fi folosit pentru a ajunge la obiectiv

       DN Tisita -Soveja

Lăsați-ne un comentariu:

Ne bucurăm întotdeauna să primim părerile voastre. Vă rugăm să lăsați un comentariu!

Numele dvs:
 
E-mail:
 
Comentariu:
 
Investim în viitorul tău! Proiect selectat în cadrul Programului Operațional Regional și co-finanţat de Uniunea Europeană prin Fondul European pentru Dezvoltare Regională

www.inforegio.ro

© Fundaţia "Zi deschisă" 2012