Pentru informaţii detaliate despre celelalte programe cofinanţate de Uniunea Europeană va invităm să vizitaţi www.fonduri-ue.ro.

Conţinutul acestui material nu reprezintă in mod obligatoriu poziţia oficială a Uniunii Europene sau a Guvernului României

Statuia Victoriei - Tişiţa – Mărăşeşti

            Initiativa construirii acestui monument istoric Cod LMI VN-III-m-A-06586, a apartinut directorului ziarului „Curentul”, cunoscutul ziarist Pamfil Seicaru. Acesta s-a adresat prefectului judetului Putna, aratându-si indignarea si durerea privind modul cum sunt cinstite locurile istoricelor lupte de la Marasesti din anul 1917.

            Pregatirile pentru acest eveniment au fost deosebite si încarcate de solemnitate si emotie; la inaugurarea din septembrie 1934 au fost prezenti: Regele Carol al-II-lea, Mihai, Mare Voievod de Alba-Iulia, maresalul Alexandru Averescu, mitropolitul Moldovei, clerul judetului Putna etc.

            Statuia, opera marelui sculptor Oscar Han, este realizata din bronz, având o înaltime de 2,50m si reprezinta o femeie cu sabia ridicata deasupra capului, personificare a zeitei Victoriei.

             Pe fatada postamentului, pe o placa dreptunghiulara se putea citi:

 

                 " De dincolo de viata fulgera porunca lor: Iubirea de patrie "

                                                                                             Carol II Rege

 

               Iar pe laterala din stânga:

                 " Umbrelor sacre închinarea noastra "

                                               Pamfil Seicaru

 

             Descrierea traselului care poate fi folosit pentru a ajunge la obiectiv

             Tisita, E85, km 282

Investim în viitorul tău! Proiect selectat în cadrul Programului Operațional Regional și co-finanţat de Uniunea Europeană prin Fondul European pentru Dezvoltare Regională

www.inforegio.ro

© Fundaţia "Zi deschisă" 2012